Inschrijving Smokefree Challenge geopend

Roken of vapen jouw leerlingen niet? Fijn! Want dan is de kans een stuk kleiner dat ze dat op latere leeftijd wel gaan doen. De Smokefree Challenge daagt leerlingen uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs uit om gezond te leven. Door een half jaar niet te (beginnen met) roken of vapen maken ze kans op leuke prijzen. 

Waarom Smokefree Challenge? 

De meeste rokers beginnen als ze tussen de 12 en 16 jaar oud zijn. Hoe jonger ze starten, hoe vaker ze blijven roken. Uit onderzoek is gebleken dat door deelname aan de Smokefree Challenge de negatieve norm die leerlingen in klas 1 en 2 hebben ten aanzien van roken, wordt verstevigd. Met andere woorden: er wordt langer niet gerookt. Alle leerlingen kunnen meedoen, van praktijkonderwijs tot vwo.

Doe mee met de gratis Smokefree Challenge 2023-2024 

Ook in schooljaar 2023-2024 gaat de challenge weer van start. De challenge bestaat uit 3 meetmomenten en een eindopdracht, deze zijn in november, januari, en april.  Wanneer je deelneemt, krijg je als docent toegang tot leuke lesstof behorend bij de wedstrijd en ook worden extra materialen toegestuurd die je in de klas kunt gebruiken. Daarnaast maakt jouw klas kans op één van de fantastische prijzen!

De Smokefree Challenge wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en alle eerste en tweede klassen van de middelbare scholen in Nederland kunnen meedoen. Gaan jouw leerlingen de uitdaging aan?

Extra prijs regio NHN en hulp bij deze campagne

Wij hebben voor de 3 regio’s ook nog per regio een regionale prijs voor een klas beschikbaar! De winnaar (per regio) van 2023-2024 maakt kans op: dit is nog even geheim, maar leuk is het zeker!!!. Hou ons dus in de gaten!
Heb je hulp nodig rondom deze campagne, laat het weten, wij helpen graag!