Verschillende interventies

Wij bieden veel inzetbare interventies voor het voorkomen en terugdringen van het alcohol- en drugsgebruik door jongeren. Wij doen dit voor:

jongeren

Ouders & jongeren

Informatie zoals websites & video's rondom alcohol- en drugsgebruik voor jongeren, studenten en jongvolwassenen en hun ouders/opvoeders.
» Meer over dit soort interventies

onderwijs

Gemeenten & openbare gelegenheden

Interventies en advies rondom het voorkomen en terugdringen van alcohol- en drugsgebruik door jongeren in openbare gelegenheden zoals horecagelegenheden, winkelcentra, parken en tijdens festivals en evenementen.
» Meer over dit soort interventies

Onderwijs & sport

Interventies en advies rondom het voorkomen en terugdringen van alcohol- en drugsgebruik door jongeren in het onderwijs (Helder op School) en bij sportverenigingen.
» Meer over Helder op School

Soort ondersteuning

Wij bieden, als projectteam, ondersteuning aan al onze partners bij deze interventies in de vorm van:

Adviesgesprekken rondom beleid & aanpak

Contact met een expert die in gaat op uw casus of vraag. Handvatten voor bijvoorbeeld gemeentelijk beleid.

Training & voorlichting

Lessen en webinars voor een specifieke doelgroep. Daarbij verzorgen we ook de communicatie en leveren we toolkits.

Onderzoek & Analyse

Monitoren van indicatoren, naleving en onderzoek bij de doelgroep. Daarbij bieden we ook duiding bij aangeleverde recente cijfers.

Werkwijze bij aanvraag van interventie(s)

De aanvraag kun je via deze website doen. Binnen 5 werkdagen komt er een reactie van ons en gaan we met elkaar in gesprek. De kosten voor deze interventies laten we zo snel mogelijk weten. Deze vallen namelijk (volledig of grotendeels) onder het project ‘In Control of Alcohol & Drugs’.

Akkoord op interventie

De vertegenwoordigers uit de 16 gemeenten van Noord-Holland Noord bepalen met elkaar welke interventieaanvragen akkoord zijn. Dit beslissingsproces vindt plaats binnen de werkgroepen van de drie sub-regio’s. Hoe lang het duurt voor de interventie daadwerkelijk inzetbaar is, is afhankelijk van de aard van de interventie, kosten en beschikbaarheid.