Verschillende interventies

Wij bieden veel inzetbare interventies voor problemen met alcohol- en drugsgebruik door jongeren. Wij doen dit voor:

jongeren

Ouders & Jongeren

Interventies voor problemen met alcohol- en drugsgebruik door jongeren die gericht zijn op kinderen, jongeren, studenten en jong volwassenen en hun ouders/verzorgers. Wij werken samen met instanties zoals Brijder Jeugd en Unity, Trimbos Instituut en GGD HN.

onderwijs

Gemeenten & openbare plekken

Interventies voor problemen met alcohol- en drugsgebruik door jongeren in openbare gelegenheden zoals horecagelegenheden, winkelcentra, parken en tijdens festivals en evenementen. Wij werken samen met 16 gemeenten op gebied van Gezondheid, Sociale Veiligheid en Communicatie.

Onderwijs & sport

Interventies voor problemen met alcohol- en drugsgebruik door jongeren in het basis- & voortgezet onderwijs (BO & VO) en bij sportverenigingen.
Wij helpen scholen en sportclubs met hun aanpak en denken mee over interventies.

Soort ondersteuning

Wij bieden, als projectteam, ondersteuning aan al onze partners bij deze interventies in de vorm van:

Advies & beleid

Contact met een expert die in gaat op uw casus of vraag. Handvatten voor bijvoorbeeld gemeentelijk beleid.

Training & voorlichting

Lessen en webinars voor een specifieke doelgroep. Daarbij verzorgen we ook de communicatie en leveren we toolkits.

Onderzoek & Analyse

Monitoren van indicatoren, naleving en onderzoek bij de doelgroep. Daarbij bieden we ook duiding bij aangeleverde recente cijfers.

Werkwijze bij aanvraag van interventie(s)

Binnen 5 werkdagen komt er een reactie van ons. De kosten voor deze interventies laten we zo snel mogelijk weten. Deze vallen namelijk (volledig of grotendeels) onder het project ‘In Control of Alcohol & Drugs’.

Akkoord op interventie

De vertegenwoordigers uit de 16 gemeenten van Noord-Holland Noord bepalen met elkaar welke interventie-aanvragen akkoord zijn. Dit beslissingsproces vindt plaats binnen de werk- en stuurgroepen van de drie sub-regio’s. Hoe lang het duurt voor u de interventie daadwerkelijk kan inzetten is afhankelijk van de aard van de interventie, kosten en beschikbaarheid.