Geslaagd!

Op 12 juni horen de eindexamenkandidaten of ze geslaagd zijn. Dan kan hopelijk de vlag uit en beginnen alle eindexamenfeesten. Een feestje vieren kan ook met alcoholvrije drankjes! Wij denken graag mee met ouders/opvoeders van eindexamenleerlingen in Noord-Holland Noord. We geven handige tips om met hun kinderen in gesprek te gaan over het alcoholgebruik in deze examentijd.

Helaas hebben veel jongeren de neiging om op eindexamenfeesten veel alcohol te drinken. Ook jongeren die niet of maar weinig drinken, worden meegesleept of aangemoedigd om hieraan mee te doen. Dat dit schadelijk is voor hun gezondheid en ontwikkeling weet iedereen wel.

Gelukkig hebben ouders meer invloed dan ze denken. Kinderen in deze leeftijd hebben echt behoefte aan ouders die duidelijke afspraken maken over alcoholgebruik.

Komt er een examenfeestje aan? Dat betekent outfits kopen, feesten, dansen, sjansen, uitzwaaien en verder NIX. Dus geen alcohol.

Wij helpen scholen op het gebied van preventie aan gezonde leerlingen én leuke feesten. Dit doen wij door:

  • Checklist voor opvoeders/ouders voor een gesprek met hun kind
    Een handige checklist voor ouders om een laagdrempelig een gesprek te hebben met hun kind over feesten & alcohol. Wij haken namelijk graag aan bij de landelijke oproep ‘En verder NIX’ van NIX18. Een herinnering dus voor alle opvoeders/ouders rondom de NIX18 regel. Omdat het gesprek aangaan soms lastig is, hebben we deze handige checklist gemaakt. Zo kun je samen afspraken maken over wat je allemaal wél kan doen bij een examenfeest. Maar dan wel met de toevoeging ‘En Verder NIX’, omdat alcohol daar geen onderdeel van hoeft te zijn. Kijk vooral eens op helderopvoeden.nl voor gesprekstips!
  • Een lekker recept voor een alcoholvrije cocktail/mocktail


 

Geniet en maak er een feestje van!